1. 05/12/2018

  Matthias Diependaele: "Geen commentaar"

  Iets voor 23 uur kwam Vlaams fractieleider Matthias Diependaele naar buiten. Hij woonde een crisisvergadering bij van N-VA op het Brusselse hoofdkwartier. Ook hij hield de lippen stijf op elkaar. Op inhoudelijke commentaar van Bart de Wever is het vermoedelijk wachten tot morgen.

  Instanews image
  © BELGA — Matthias Diependaele
 2. 04/12/2018

  Sinardet: "Grote kans dat premier Michel morgen naar Koning stapt”

  “Ik stap niet naar de koning”, verklaarde premier Charles Michel. Maar de kans is zeer groot dat hij dat wél gaat moeten doen. Dat zegt professor politicologie Dave Sinardet (VUB). Nadat N-VA door de premier richting uitgang is geduwd, verwacht hij dat de regering morgen valt. “Heel waarschijnlijk komt N-VA morgen naar buiten met een verklaring. Ze kunnen dat voor tien uur doen of wachten tot na de stemming in het parlement.” Welke scenario's politicoloog Dave Sinardet voor mogelijk houdt, leest u hier.

  Instanews image
  © Photo News — Dave Sinardet
 3. 04/12/2018

  De Wever verliest gevoel voor humor niet

  N-VA-voorzitter Bart De Wever zit in elk geval ook in het hoofdkwartier van de N-VA in Koningsstraat in Brussel. "Op de vergadering in Brussel hebben ze mij de Zwarte Piet gegeven.. dat kan maar smaken", schrijft hij op zijn Instagrampagina bij een foto van een chocolade ventje. Op inhoudelijk commentaar van de N-VA-kopman is het vermoedelijk wachten tot morgen. 

 4. 04/12/2018

  Tobback: “De Wever is te veel met Antwerpen bezig geweest"

  “Bart De Wever is te veel met Antwerpen bezig geweest. Hij is de controle op zijn ministers kwijt.” Daar ligt volgens Louis Tobback de reden waarom het Migratiepact een splinterbom voor de regering werd. “Als Michel toch naar Marrakesh gaat, kan De Wever niet anders dan de stekker eruit trekken.” Lees hier hier hoe Louis Tobback met steile verbazing vanuit ‘zijn’ Leuven - nog heel even is hij er burgemeester - naar het schouwspel keek dat de regering nu al dagenlang opvoert.

  Instanews image
  © Belga
 5. 04/12/2018

  N-VA houdt lippen voorlopig stijf op elkaar

  De N-VA houdt momenteel een crisisvergadering in het hoofdkwartier in Brussel, maar de partijtop houdt de lippen voorlopig stijf op elkaar. Zonet verliet N-VA-staatssecretaris Theo Francken het pand in de Koningsstraat, maar het enige wat hij kwijt wilde, is dat hij "nog steeds staatssecretaris" is in de regering. "Verder geen commentaar", klinkt het.