Bekijk belangrijke updates
 1. 18/03/2019

  Renault Clio

  In de Renault Clio die vandaag werd aantroffen aan de Tichelaarslaan in Utrecht vond de politie aanwijzingen die leidden naar de verdachte van de schietpartij in de tram. Dat meldde de politie.

  Gökmen Tanis kon daarop worden aangehouden in een pand aan de Oudenoord in Utrecht, een paar kilometer van het 24 Oktoberplein waar in een tram de aanslag gebeurde.

  De politie meldde eerder ook een tweede verdachte te hebben aangehouden. Het blijkt te gaan om een man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij.

  Instanews image
  © ANP — Een auto die na de schietpartij in Utrecht werd gezocht, is teruggevonden aan de Tichelaarslaan. Het gaat om een rode Renault Clio.
 2. 18/03/2019

  Angelique werd verkracht door Gökmen Tanis

  De 47-jarige Angelique Lensen is het slachtoffer in de verkrachtingszaak van Gökmen Tanis, de man die vanmorgen in een tram in Utrecht drie mensen doodschoot. Volgens haar “heeft zijn daad van vandaag niks met geloof te maken”. “Hij is gewoon knettergek, drugsgebruiker, noem maar op. Ik heb de politie al vaker gewaarschuwd. Hij is geen terrorist, maar een psychopaat.”

 3. 18/03/2019

  Gemeente zwijgt over identiteit slachtoffers

  Uit respect voor de nabestaanden doet de gemeente Utrecht "op dit moment" geen mededelingen over de identiteit van de slachtoffers van de schietpartij. Dat meldt de gemeente vanond op haar website. Verder is er momenteel overleg met enkele betrokkenen over een eventuele herdenking. Daar is nog niets over besloten.

 4. 18/03/2019

  Getuigenis

  Een 20-jarige bouwvakker uit Boxtel hoorde de schoten en zag de passagiers uit de tram op Kanaleneiland springen. Hij was als eerste bij een jonge vrouw, die zwaargewond achter de tram lag. "Hij heeft het er erg moeilijk mee. Er zat bloed op zijn schoenen en broek", zegt de moeder van deze belangrijke ooggetuige, die ook zag hoe de rode Renault Clio waarmee de dader(s) vluchtte(n) al schietend werd gekaapt.

 5. 18/03/2019

  Slachtoffers

  Eén van de drie dodelijke slachtoffers op het 24 Oktoberplein is de 19-jarige Roos Verschuur uit Vianen. Op haar werk reageren collega's verslagen op het tramdrama.