Bekijk belangrijke updates
 1. 01/04/2020

  Scholen in Californië "dicht tot einde van het schooljaar"

  De scholen in Californië blijven naar verwachting de rest van het schooljaar dicht. De Amerikaanse staat maakt de shift naar online leren, zegt gouverneur Gavin Newsom.

  De staat functioneert "met de verwachting nu scholen niet meer zullen worden geopend", zo sprak Newsom tijdens een persconferentie, maar voegde eraan toe dat de lessen nog steeds worden gegeven, maar online en op andere manieren.

  Er zijn bijna zeven miljoen studenten ingeschreven in openbare en particuliere scholen in Californië, volgens gegevens die zijn samengesteld door Education Week.

  Instanews image
  © AP — De Californische gouverneur Gavin Newsom kondigt aan dat de scholen in zijn staat waarschijnlijk niet meer zullen openen dit schooljaar.
 2. 01/04/2020

  Londen roept reservisten op om te helpen tegen corona

  Groot-Brittannië gaat drieduizend reservisten oproepen om te helpen in de strijd tegen het coronavirus. Het Britse ministerie van Defensie maakte dat woensdag bekend. Het gaat om mensen met medische en logistieke vaardigheden. In eerste instantie worden de reservisten voor zes maanden ingezet om de nationale gezondheidszorg (NHS) bij te staan. 

  Groot-Brittannië heeft voor het eerst op een dag tijd meer dan 500 sterfgevallen ten gevolge van COVID-19 geregistreerd. In het hele land werden tot nu toe 29.474 besmettingen vastgesteld en zijn 2.352 mensen bezweken.

  Instanews image
  © Reporters / iimages — NHS-medewerkers schuiven aan op een drive-through-testfaciliteit aan een IKEA in Londen om getest te worden op het nieuwe coronavirus.
 3. 01/04/2020

  Klimaatconferentie in Glasgow in november uitgesteld

  De VN-klimaatconferentie die in november in het Schotse Glasgow zou plaatsvinden, wordt uitgesteld. Dat heeft Alok Sharma, voorzitter van de COP26, woensdagavond op Twitter laten weten. Reden voor het uitstel is de pandemie van het coronavirus.

  "De wereld wordt geconfronteerd met een ongekende globale uitdaging en landen concentreren zich terecht op de strijd tegen COVID-19", aldus Sharma. "Daarom is COP26 uitgesteld." De conferentie zou van 9 tot 20 november plaatsvinden, Italië zou gastland zijn van de voorbereidende vergaderingen.

 4. 01/04/2020

  Paul D’Hoore: “Zelfs goud stelt teleur tijdens moeilijke beursdagen”

  “Als het echt slecht gaat zijn er geen veilige plekken op de financiële markten,” zegt onze expert Paul D’Hoore. “Dan wil iedereen weg uit alles: ook uit goud. Het spaarboekje is eigenlijk het enige echte vluchtoord.” Lees hier meer.

  Instanews image
  © REUTERS
 5. 01/04/2020

  Extra nieuwsupdate VTM NIEUWS

  Volg hier zo meteen live de update van VTM NIEUWS over de laatste stand van zaken in de coronacrisis, met als studiogast epidemioloog Pierre Van Damme (UA).