Bekijk belangrijke updates
 1. 20/05/2020

  Officieel: solden starten vanaf 1 augustus

  De start van de zomersolden wordt uitgesteld tot 1 augustus. De Kamer heeft daarover unaniem een wetsvoorstel van CD&V, Open Vld en MR goedgekeurd. Het uitstel moet de handelaars toelaten om langer aan normale prijzen te verkopen. De sperperiode wordt naar 1 juli uitgesteld.

  Instanews image
  © BELGA — De Brusselse Nieuwstraat.
 2. 20/05/2020

  Van Ranst over de niet altijd logische coronaregels: “Dit is het surrealistische België”

  Ziet u door de bomen het bos nog? Wie zich aan de coronaregels wil houden, botst op een kluwen van absurde tegenstellingen“Dit is het surrealistische België”, vatte viroloog Marc van Ranst samen in het VTM Nieuws.

  Instanews image
  © VTM Nieuws — Viroloog Marc Van Ranst.
 3. 20/05/2020

  ‘Grote Coronastudie’: Later naar bed weegt voor kinderen niet op tegen gemis van vriendjes

  Kinderen van 6 tot 12 jaar vinden het leuk dat ze vanwege de coronamaatregelen vaak langer mogen slapen en/of later naar bed mogen, maar ze missen nog massaler het contact met hun (school)vriendjes. Dat blijkt uit de wekelijkse bevraging van de Universiteit Antwerpen, de Grote Coronastudie.

 4. 20/05/2020

  Frankrijk wil deze zomer de grenzen openen: “Tegen de Belgen zeggen we: wees welkom”

  Als het virus het toelaat, gaan de Franse grenzen deze zomer open voor Europese toeristen. Dat heeft de Franse staatssecretaris van Europa en Buitenlandse Zaken Jean-Baptiste Lemoyne aangekondigd. Op welke datum toeristen weer precies welkom zijn, is nog niet bekend.

  Instanews image
  © Belga — Toeristen op een camping in Île d'Oléron, vorig jaar april.
 5. 20/05/2020

  Noodtoestand in Spanje verlengd tot en met 6 juni

  De Spaanse premier Pedro Sanchez heeft van het parlement de steun gekregen om de noodtoestand in het land met twee weken te verlengen, tot en met zaterdag 6 juniSanchez wilde de noodtoestand oorspronkelijk met een maand verlengen, maar heeft dat onder druk van de centrumpartij Ciudadanos moeten bijstellen. De noodtoestand maakt het onder meer mogelijk om de bewegingsvrijheid te beperken.