Bekijk alle updates
 1. 18/10/2020

  Kaap van 200.000 slachtoffers gerond in heel Europa

  In heel de Europese Unie, plus Noorwegen, IJsland en Liechtenstein (samen de zogenaamde Europese Economische Ruimte) en het Verenigd Koninkrijk zijn intussen meer dan 200.000 mensen gestorven aan het nieuwe coronavirus. Dat blijkt zondag uit de nieuwste cijfers van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC).

  Er is sprake van bijna 4,8 miljoen bevestigde besmettingen. Onder die mensen overleefden 200.587 Covid-19 niet. Groot-Brittannië kent de meeste dodelijke slachtoffers (43.579), voor Italië (36.474), Spanje (33.775) en Frankrijk( 33.392). België staat op de vijfde stek (10.392), gevolgd door Duitsland (9.777).

  Instanews image
  © Photo News — Archiefbeeld van ziekenhuis in Luik
 2. 18/10/2020

  Ook secundair onderwijs naar code oranje

  Het volledig hoger onderwijs schakelt over naar code oranje en ook het secundair onderwijs zal spoedig volgen. Dat zei Ben Weyts vanmiddag in de studio van VTM NIEUWS. 

  “Ook met het secundair onderwijs zullen we overschakelen naar code oranje, daarvoor zitten we samen. Maar voor mij is het essentieel dat de scholen openblijven en dat we niet overschakelen naar online onderwijs.” Lees er hier meer over.

 3. 18/10/2020

  Frank Vandenbroucke waarschuwt voor tsunami

  Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) staan we “heel dicht bij een tsunami in Brussel en Wallonië”. En is de gezondheidssituatie in die regio’s de ergste en gevaarlijkste van heel Europa.

  Instanews image
  © ISOPIX
 4. 18/10/2020

  Bart De Wever: “Ik begrijp beslissing over sluiting restaurants niet”

  Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever begrijpt niet waarom de restaurants de deuren moeten sluiten, zoals vrijdag op het overlegcomité werd beslist. 

  “We hebben duizenden zaken in de horeca die allemaal zwarte sneeuw zien”, zegt De Wever zondag in een reactie aan ATV. “Dat men de cafés heeft gesloten, dat begrijp ik nog. De feestzalen zeker. De restaurants... Eerlijk gezegd, men moet compromissen maken in zo’n nationaal overlegcomité... Maar dat begrijp ik niet.” Lees hier meer.

  Instanews image
  © Photo News — Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever.
 5. 18/10/2020

  Ruim 2.250 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 381 op intensieve zorg

  De coronacijfers in ons land blijven steil verder klimmen. 

  Het gemiddelde aantal nieuwe bevestigde besmettingen staat nu al op 7.399 per dag. Op dinsdag 13 oktober werden er voor de eerste keer ooit meer dan tienduizend nieuwe coronabesmettingen in één dag vastgesteld in België - intussen is dat record zelfs bijgesteld tot 11.737

  Ook in de ziekenhuizen blijft het de slechte kant op gaan, met gisteren 351 nieuwe patiënten opgenomen. Het is al van april geleden dat er zoveel mensen op één dag tijd in het ziekenhuis belandden met Covid-19. In totaal liggen er nu 2.255 mensen in het ziekenhuis met het longvirus. Lees hier meer in het overzicht.

  Instanews image
  © Photo News — Beeld in het Erasmusziekenhuis in Brussel.