Bekijk alle updates
 1. 29/10/2020

  “Hier zijn ze dol op dingen die uit Europa komen”

  Ze wonen in de kleinste staat van Amerika, maar zien de dingen groots. Erin Starr (50) is een gekende kunstenares, Raoul Dexters (50) is bedrijfsleider en importeert Europese delicatessen, zoals croissants. 

  Eerst moest Raoul, als Belg, opboksen tegen ‘America First’, nu moet hij zijn koopwaar ook nog eens in een pandemie promoten. Maar het lukt: de zaken floreren en daar is hij dankbaar om. “Als je genoeg geld hebt en gezond bent, is Amerika een geweldig land. Maar anders...”

  Lees hier onze vierde aflevering van 'Vlaamse stemmen in de VS', dit keer vanuit Rhode Island.

 2. 28/10/2020

  Hoe Trump toch verliest als iedereen hetzelfde stemt als vier jaar geleden

  De Amerikaanse bevolking verandert in het nadeel van de Republikeinen. Ze wordt gekleurder, hoger opgeleid en minder religieus. Die evolutie gaat zo snel, dat Donald Trump naast zijn herverkiezing grijpt als iedere bevolkingsgroep hetzelfde stemt als vier jaar geleden.

 3. 28/10/2020

  Trump: "We gaan het veel beter doen"

  President Donald Trump heeft op een persconferentie in Arizona zijn vertrouwen uitgesproken in een goede afloop komende dinsdag. Volgens hem zitten de peilingen, die hem momenteel in de meeste cruciale swing states op achterstaand zetten, er opnieuw grandioos naast. "Ik noem het een 'geweldige rode golf', en ik denk dat we iets ongelooflijks gaan zien. (...) We gaan het veel beter doen."

  De statistische website FiveThirtyEight geeft Joe Biden momenteel 88 procent kans de verkiezingen dinsdag te winnen.

 4. 28/10/2020

  Trump geeft nu toch toe: coronacijfers stijgen weer

  Ook in de Verenigde Staten gaat het niet de goede kant op met de coronacijfers. Afgelopen week werden meer dan een half miljoen nieuwe gevallen gerapporteerd en dat waren er nooit eerder zo veel. Zesentwintig van de 50 staten van het land tekenen recordcijfers op of zitten er niet ver meer af. Hoewel president Trump al herhaaldelijk beweerde dat het einde van de epidemie in de VS in zicht is, gaf hij gisterenavond tijdens een rally toch toe dat de cijfers omhoog gaan in de Midwest.

  Tegelijkertijd ergerde Trump zich vanmorgen lokale tijd opnieuw aan de corona-berichtgeving van de volgens hen 'Fake News Lamestream Media'. "Ze zullen over niks anders spreken tot 4 november (de dag na de verkiezingen, red.), wanneer de verkiezingen (hopelijk!) gedaan zullen zijn", tweette hij. "Pas daarna zullen ze spreken over hoe laag de overlijdensratio is, over hoe veel ziekenhuiskamers er nog zijn, en hoeveel tests er zijn bij jonge mensen."

  Na afloop van de campagnebijeenkomst in Nebraska ontstond trouwens chaos, toen de 6.000 deelnemers niet van het terrein geraakten en enkele honderden van hen zelfs uren in de vrieskoude moesten wachten om naar huis te kunnen.

  Instanews image
  © AP — Trump gisteren bij een rally in Omaha, Nebraska.