Watch important updates
 1. 03/11/2020

  Economie belangrijkste verkiezingsthema

  De economie is volgens 1 op 3 Amerikanen het voornaamste verkiezingsthema. Dat blijkt uit een vroegtijdige exitpoll. Veertig procent meent dat het op dat vlak beter gaat dan vier jaar geleden, twintig procent denkt net het tegenovergestelde.

  Eén op vijf stemmers oordeelt dan weer dat racismekwesties de grootste drijfveer voor het stemgedrag zijn. De aanpak van het coronavirus scoort net even hoog... of laag als u wil. Bijna 90 procent van de stemmers is ervan overtuigd dat de verkiezingen correct zullen verlopen.

  Instanews image
  © AFP
 2. 03/11/2020

  Kanye West stemt voor zichzelf

  Kanye West heeft niet bepaald verrassend voor... zichzelf gestemd. "Blijf erin geloven. Kanye 2020", schreef hij erbij op Twitter. Het was de eerste keer in zijn leven dat hij zich naar een stemhokje begaf. De 43-jarige rapper doet mee aan de presidentsverkiezingen als onafhankelijk kandidaat.

  Halverwege oktober deelde West nog peilingen op zijn Twitteraccount waaruit bleek dat hij ver voorliep op concurrenten Donald Trump en Joe Biden. Lex 18 News, de nieuwsorganisatie die die cijfers per ongeluk de wereld in slingerde, benadrukte dat die als test waren verzonnen. West was echter op Twitter al begonnen met het vieren van zijn overwinning.

 3. 03/11/2020

  Tien dingen die Trump wél goed heeft gedaan volgens experts

  Ze zijn met minder dan een kwart. Belgen die vinden dat Donald Trump er best wel mag zijn. Het allerlaagste cijfer ter wereld volgens een recente studie van het onderzoeksbureau Pew Research. Maar slaan zij de bal dan helemaal mis of heeft de 45ste president van de VS ook goede werken verricht? Wij gingen te rade bij kritische stemmen die wel degelijk lichtpunten zien. Lees er hier meer over.

  Instanews image
  © AP
 4. 03/11/2020

  Wall Street sluit met duidelijke winst

  De aandelenbeurzen in New York zijn met duidelijke winsten gesloten. De Dow-Jonesindex eindigde 2,1 procent hoger op 27.480,03 punten.

  Beursdeskundigen verklaren het optimisme bij de beleggers onder meer door de "groeiende hoop op een duidelijke verkiezingsuitslag in de VS". De financiële markten hopen ook dat Joe Biden bij winst snel met een groter steunpakket zal komen om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te loodsen.

  Er klinkt echter ook een waarschuwing: als er onzekerheid over de verkiezingsuitslag zou ontstaan, kan er nog een hele tijd een donkere wolk boven de markt blijven hangen.

  Instanews image
  © AFP — Presidentskandidaat Joe Biden.
 5. 03/11/2020

  "Haal eten voor twee weken in huis"

  De verkiezingsuitslag zal de helft van de Amerikanen diep teleurstellen. In het hele land is gewaarschuwd voor onrust. In Washington kregen studenten en werknemers van een universiteit zelfs de raad om zich voor te bereiden zoals voor een orkaan of een sneeuwstorm. "Haal eten en drinken voor twee weken in huis", klonk het.

  Sommige angstige restauranthouders in New York blijven gesloten of hebben hun eigen gewapende beveiligers ingehuurd. "We bidden dat het rustig blijft", zegt Chakirat Cordner. Hij houdt de wacht bij een winkelpand aan Seventh Avenue.

  Instanews image
  © EPA