1. Einde tweede helft

2. Tweede helft afgetrapt

3. Einde eerste helft

Geweldige eerste helft in het Etihad Stadium. Liverpool dat in zijn klassieke stijl startte als een sneltrein en in minuut één al bijna op 0-1 stond via Firmino. Dankzij een penalty van Salah kwam de uittredende kampioen verdiend op voorsprong. Maar City toonde karakter en vocht terug. De Bruyne steeds meer in de rol van regisseur en hij bediende Jesus die er héérlijk 1-1 van maakte. De Bruyne was er daarna dichtbij met een hard schot, maar ontpopte zich vervolgens tot antiheld door een zelf afgedwongen strafschop naast te trappen.

Instanews image
    © Pool via REUTERS — De Bruyne zet de penalty naast.
  4. 1-1 GOAL van Gabriel Jesus!

Daar is toch de gelijkmaker. Nadat Liverpool enkele counters slecht uitspeelde, wordt Walker op rechts vrijgespeeld. Hij vindt De Bruyne centraal en onze landgenoot speelt knap Gabriel Jesus aan. Wat de Braziliaan vervolgens doet, is top: met zijn aanname met de hak Matip in de wind gezet en voorbij Alisson met de punt van de voet.