Bekijk belangrijke updates
 1. 22/11/2020

  Covid-19 situatie Suriname stabiel, avondklok naar 23 uur

  De gunstige covid-19 situatie die Suriname al enkele weken kent, is ook deze week niet verslechterd. De avondklok kan daarom weer met een uur versoepeld worden, heeft minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin bekendgemaakt tijdens de tweewekelijke corona-update van de Surinaamse regering.

  De versoepeling betekent dat de Surinamers vanaf maandag tussen 23 en 5 uur niet op straat mogen zijn. De afgelopen weken ging het uitgaansverbod al om 22 uur in.

 2. 22/11/2020

  Britse regering versoepelt reisbeperkingen rond feestdagen

  De Britse regering is van plan om de quarantaineregels nog voor de komende feestdagen te versoepelen om zo reizen naar de familie en vrienden in binnen- en buitenland mogelijk te maken. De Britse krant Daily Telegraph schrijft dat de minister van Transport Grant Shapps de nieuwe regels maandag bekend zal maken.

  Britten die met de feestdagen willen reizen en daarna huiswaarts keren, hoeven niet veertien dagen, zoals nu van kracht is, maar nog maar vijf dagen in quarantaine als ze binnen vijf dagen na thuiskomst negatief op het coronavirus zijn getest.

  De nieuwe regels moeten volgens de krant op 15 of 16 december ingaan.

  Instanews image
  © Getty Images — De minister van Transport Grant Shapps
 3. 22/11/2020

  Zweedse premier geeft zeldzame tv-toespraak

  Zweden wordt "getest" door de coronapandemie. Dat zei premier Stefan Löfven vanavond in een toespraak. De eerste minister roept de bevolking op samen te werken om het toenemend aantal besmettingen een halt toe te roepen. 

 4. 22/11/2020

  "Komende week mogelijk goedkeuring vaccin in Verenigd Koninkrijk"

  In het Verenigd Koninkrijk kan de bevoegde overheidsdienst mogelijk komende week al een goedkeuring geven aan het Covid-19-vaccin van Pfizer en BioNTech. Dat schrijft The Telegraph. De Nationale Gezondheidsdienst NHS zou zich ondertussen klaar houden om de eerste vaccins al vanaf 1 december toe te dienen

  Het Verenigd Koninkrijk heeft 40 miljoen dosissen van het vaccin besteld, en verwacht er 10 miljoen te krijgen voor het einde van het jaar. Daarmee kunnen 5 miljoen mensen ingeënt worden.

  Ook Spanje, Duitsland en de Verenigde Staten hopen al in december te beginnen met het goedkeuren en snel daarna toedienen van de eerste coronavaccins.

  De landen van de G20 hebben vandaag aan het eind van hun tweedaagse top de belofte gedaan om de kosten van het vaccinatieprogramma ter bestrijding van Covid-19 op zich te nemen. De leiders van de G20 zeiden in de slotverklaring dat ze er "alles aan zullen doen" om de eerlijke distributie van coronavaccins wereldwijd te garanderen en de arme landen te steunen waarvan de economieën door de crisis zijn geteisterd.

 5. 22/11/2020

  Spanje begint grootschalig vaccinatieprogramma in januari

  Spanje begint in januari met een grootschalige campagne om de bevolking in te enten met een vaccin tegen het coronavirus. Dat heeft de Spaanse premier Pedro Sanchez aangekondigd. Volgens Sanchez kan een "zeer substantieel deel" van de 47 miljoen Spanjaarden in het eerste kwartaal van volgend jaar worden gevaccineerd, citeert de krant El País hem.

  Spanje is samen met Duitsland het eerste EU-land met een compleet vaccinatieplan, maakt de Spaanse premier zich sterk. "We hebben een aantal moeilijke maanden voor de boeg, maar de routekaart is getekend", zei hij. Spanjaarden zullen op 13.000 vaccinatiepunten een spuitje kunnen krijgen. Sanchez belooft ook nog om meer middelen vrij te maken voor extra zorgpersoneel.

  In Spanje zijn intussen al meer dan 46.000 mensen overleden aan Covid-19, waarmee het Zuid-Europese land op de negende plek wereldwijd komt te staan.

  Instanews image
  © EPA — De Spaanse premier Pedro Sanchez.