Bekijk belangrijke updates
 1. 04/12/2020

  Herbeleef hier Rode Neuzen Dag

  Rode Neuzen Dag zit erop: 10 uur live muziek! Straffe verhalen passeerden de revue en artiesten gaven het beste van zichzelf. U kunt alles in deze blog herbeleven. 

 2. 04/12/2020

  Ook in het Hageland ging Rode Neuzendag niet zomaar voorbij: “Wensboom opgesteld"

  Ook in het Hageland ging Rode Neuzendag niet ongemerkt voorbij. Verschillende scholen organiseerden een muzikaal aanvraaguurtje en elders werd er ook een wensboom op de speelplaats geplaatst waar klassen hun boodschappen konden achterlaten. “Velen hopen toch op beterschap in deze coronatijden en willen oh zo graag weer de grootouders kunnen knuffelen”, zegt directeur van de eerste graad middelbaar van het Sint-Jozefscollege in Aarschot, Bart De Roeck. Lees hier meer.

  Instanews image
  © SJCA
 3. 04/12/2020

  Kaat Van Hoye (23) overwon een eetstoornis en depressie: “Mijn vriend en ouders hebben mij erdoor gesleurd”

  Kaat Van Hoye (23) uit Ravels getuigde vandaag op de radio over haar gevecht tegen een eetstoornis en een depressie. “Ik geloofde heel lang dat er geen licht was aan het einde van de tunnel.” Lees hier meer.

 4. 04/12/2020

  Waanzinnig! Koen Wauters en Maureen brengen het themanummer van Rode Neuzen Dag

  Koen Wauters en Maureen brengen 'Porselein', het themanummer van Rode Neuzen Dag. Clouseau sluit af met klassiekers als 'Zuurstof', 'Nobelprijs' en 'Vonken & Vuur'. Wat een fantastisch einde!

  Sofie kent echt alle liedjes van Clouseau. Speciaal voor haar en iedereen die Rode Neuzen Dag volgt, geeft Clouseau een mini-optreden. "Ik ben in de afgelopen vijf jaar twee keer depressief geweest", zegt Sofie. "Ik heb een heel gewoon leven: een geweldig lief, een goede jeugd. Ik heb alles om gelukkig te zijn, maar ik ben erg verdrietig geweest. De eerste keer was toen mijn lief op Erasmus vertrok en ik klierkoorts had. De tweede keer was bij een verhuis tijdens de lockdown. Een depressie kan dus ook voorkomen als het goed lijkt te gaan in je leven." 

  Wie nood heeft aan een gesprek, kan via telefoon (102) of chat contact opnemen met Awel en OverKop. Ook Tele-onthaal is bereikbaar via telefoon (106) en chat. Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

 5. 04/12/2020

  Rode Neuzen Dag levert cheque op van 4,8 miljoen voor OverKop-huizen: “Er is zoveel nood aan die laagdrempelige hulp”

  Goed nieuws: dankzij Rode Neuzen Dag komen er binnenkort maar liefst 11 OverKop-huizen bij. Vandaag zijn er al vijf, waar jongeren die het moeilijk hebben op elk moment van de dag kunnen binnenwandelen. Nu maakt de Vlaamse regering nog eens 4,8 miljoen euro vrij. Lees hier meer.

  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). "Rode Neuzen Dag is een prachtig initiatief", zegt hij in de Qmusic-studio. "In elke provincie hebben we een OverKop-huis. De getuigenissen tonen sterk aan dat we het willen versterken. In zestien steden en gemeenten willen we dit verankeren."

  "Jongeren worstelen in de overgang altijd een beetje met zichzelf. Niet iedereen kan het bespreken thuis. Een plaats hebben waar het bespreekbaar is, is belangrijk. Soms is hulp nodig. OverKop-huizen zijn er om die steun te bieden", gaat Beke verder.

  Instanews image
  © Thomas Geuens