Bekijk belangrijke updates
 1. 14/01/2021

  Ziekenhuizen in Brazilië zonder zuurstof voor coronapatiënten

  De ziekenzorg in de Braziliaanse stad Manaus is ingestort en de zuurstof raakt op terwijl de tweede coronagolf toeslaat. Dat zei de Braziliaanse minister van Volksgezondheid Eduardo Pazuello donderdag. 

  Tijdens een webcast met president Jair Bolsonaro aan zijn zijde, zei Pazuello dat de ziekenhuizen in de stad een tekort aan medisch personeel hadden, terwijl het aantal overlijdens opnieuw toeneemt. De staat Amazonas - waarvan Manaus hoofdstad is -  heeft de Verenigde Staten gevraagd om een ​​militair transportvliegtuig met zuurstofflessen te sturen.

 2. 14/01/2021

  Boze huisartsen in Nederland eisen vaccins op

  Boze huisartsen in Nederland eisen vaccins op om zichzelf en hun medewerkers tegen Covid te beschermen. De Nederlandse minister van Volksgezondheid moet direct 15.000 vaccins van Pfizer beschikbaar stellen, aldus de Nederlandse Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). 

  De LHV zegt dat de minister terug komt op eerder gemaakte afspraken, omdat tijdens een debat plots bleek dat huisartsen er niet op kunnen rekenen vaccins tegen corona deze maand tot hun beschikking te hebben. Dat daarbij in twijfel werd getrokken of de LHV wel écht een achterban van huisartsen vertegenwoordigt, is ook tegen het zere been. 

 3. 14/01/2021

  Joe Biden belooft stimuleringspakket ter waarde van 1,9 biljoen dollar

  Zodra Joe Biden officieel president is, maakt hij 1,9 biljoen dollar vrij om de Amerikaanse economie, die heel wat te lijden heeft onder de huidige pandemie, te stimuleren. Het 'stimuleringspakket' zal in de eerste plaats bedoeld zijn voor de minderheidsgroepen. 

  Daarnaast zal er ook extra geld worden vrijgemaakt om de vaccinatiestrategie beter op punt te stellen.

  Instanews image
  © REUTERS — Joe Biden
 4. 14/01/2021

  70.000 restaurants in Italië gaan morgen gewoon open, ondanks de maatregelen

  Zo’n 70.000 restaurants in Italië openen vrijdagavond de deuren, ondanks de (nieuwe) coronamaatregelen. Onder het motto ‘IoApro1501’ (Ik open 15 januari) protesteren horecaondernemers tegen de gedwongen sluiting van hun bedrijf. "Het is een kwestie van overleven”, zeggen de initiatiefnemers.

  In Italië loopt morgen (15 januari) het pakket van maatregelen af dat in december werd genomen. Italiaanse media speculeren over de introductie van ‘witte zones’, waar zelfs de musea, bioscopen en theaters weer open zouden kunnen. Maar het is onzeker of dat plan, gelanceerd door de minister van Cultuur, doorgaat. 

 5. 14/01/2021

  Tweemaal ingeënt met het vaccin? Dan mag je skiën in het Zwitserse Graubünden

  De Zwitserse autoriteiten hebben een verplichte quarantaine voorgeschreven voor reizigers uit 'risicogebieden' maar in het oostelijke kanton Graubünden doet een coronavaccinatie wonderen. De krant Tages-Anzeiger meldt dat ingeënte mensen ongeacht waar ze vandaan komen in Graubünden 'meteen de skipiste op kunnen'. Want volgens de plaatselijke gezondheidsautoriteiten hoeven vrijwel alle buitenlanders die kunnen bewijzen dat ze twee keer zijn ingeënt niet in quarantaine in Graubünden. Het zeer bergachtige kanton beslaat een groot deel van het oosten van Zwitserland.

  Er wordt vanwege virusvarianten wel een uitzondering gemaakt bij mensen uit Engeland en Zuid-Afrika. Voor hen blijft de quarantaineplicht in het kanton ook bestaan na twee vaccinaties. "De bezoekers uit de overige landen kunnen na twee inentingen de bergen van Graubünden in, het is niet zinvol om immune mensen in quarantaine te plaatsen'', aldus Marina Jamnicki van de gezondheidsdienst van Graubünden.