Bekijk belangrijke updates
 1. 02/03/2021

  Nederland belooft tegen juli vaccin voor iedereen die wil, zolang leveringen doorgaan

  Alle Nederlanders die een coronavaccin willen, kunnen begin juli minimaal één maal geprikt zijn, mits de nu verwachte leveringen doorgaan. Dat heeft coronaminister Hugo de Jonge vandaag gezegd bij het televisieprogramma Op1.

  Van de nu beschikbare vaccins zijn twee prikken nodig. Van het vaccin van farmaceut Janssen, dat naar verwachting volgende week wordt goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau, is maar één prik nodig.

  Lees hier meer.

 2. 02/03/2021

  Biden belooft voldoende vaccins voor elke volwassene in de VS tegen eind mei

  Volgens de Amerikaanse president Joe Biden zullen er tegen eind mei voldoende vaccins zijn om alle volwassenen in de Verenigde Staten te wapenen tegen Covid-19. Dat zou twee maanden sneller zijn dan verwacht.

  Instanews image
  © REUTERS
 3. 02/03/2021

  Italië verlengt reisverbod tussen regio's tot na Pasen

  Italië verlengt het reisverbod tussen de twintig regio's met een maand tot na Pasen. Ook andere coronamaatregelen blijven zeker tot 6 april gelden, dus tot na het begin van wat normaal het eerste grote reisseizoen is.

  Verder moeten alle scholen dicht in de gebieden met het hoogste risico, de zogenoemde rode zones.

  Oprukkende varianten

  Minister Roberto Speranza van Volksgezondheid wees op de noodzaak de maatregelen te handhaven wegens de oprukkende Britse virusvariant, die volgens eerste onderzoeken vaker infecties met een ernstig verloop veroorzaakt. Omdat ook de jongere generatie zwaar wordt getroffen door de Britse mutant, heeft Rome besloten de regels voor scholen aan te scherpen. In gebieden buiten de rode zones met een groot aantal besmettingen moet ook worden overgegaan op onderwijs op afstand.

  Toch zijn er ook lichtpuntjes. In de minder zwaar getroffen gele zones mogen theaters en bioscopen vanaf 27 maart heropenen met een beperkt publiek. Musea, die daar op werkdagen al open mochten, kunnen vanaf die dag ook in het weekend hun exposities laten zien.

  Instanews image
  © REUTERS — Minister Roberto Speranza
 4. 02/03/2021

  Geen reizen of restaurants, dus gaven we ons geld aan iets anders uit

  Het afgelopen jaar draaide voor heel wat mensen uit op een financieel fiasco, maar hoe je het ook draait of keert: met dank aan uitgestelde reizen en gesloten cafédeuren dikte het spaarboekje van de Belg fameus aan. Sommigen wilden dat geld niet oppotten, en trakteerden zichzelf op kunst, mode of spielerei. Zes lezers over hun ‘folieke’, dankzij corona. “Na die zware periode mocht ik mezelf wel eens verwennen.” (+)

 5. 02/03/2021

  Gevaccineerden worden ambassadeurs of ‘superverspreiders' op sociale media met selfies en stickers

  Om groepsimmuniteit te bereiken, is het belangrijk dat zeker 70 procent van de bevolking zich laat vaccineren. Een tamelijk hoog percentage waardoor ook de twijfelaars maar beter overtuigd worden. Dat kan volgens Creatief agency Hurae met behulp van ambassadeurs of ‘superverspreiders’ (lees: gevaccineerde mensen) die op sociale media positieve communicatie verspreiden rond de vaccinaties.