Bekijk alle updates
 1. 19/04/2021

  WHO kant zich tegen vaccinatiepaspoort

  De Wereldgezondheidsorganisatie WHO kant zich tegen het opleggen van vaccinatieverplichtingen om te mogen reizen. Dat is alvast de boodschap van een international onafhankelijk adviesorgaan dat de VN-organisatie bijstaat. Volgens het orgaan is er te weinig info over of een vaccin de verspreiding van het virus tegenhoudt.

  Bovendien zijn dergelijke verplichtingen oneerlijk aangezien de vaccins niet gelijk verdeeld zijn. De maatregel zou de breuklijn tussen inwoners van verschillende landen enkel meer accentueren, klinkt het.

  Het comité is naar eigen zeggen verontrust over de ongelijke verdeling van de coronavaccins. De experts onderstrepen dat het onwaarschijnlijk is om de coronapandemie te verslaan zolang niet alle landen genoeg doses vaccin ter beschikking hebben.

  Instanews image
  © AFP
 2. 19/04/2021

  EMA maakt conclusie veiligheidsanalyse Johnson & Johnson-vaccin dinsdag bekend

  Dinsdag om 17 uur maakt het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) het resultaat bekend van zijn veiligheidsanalyse van het Janssen-coronavaccin van Johnson & Johnson. Het EMA onderzoekt of er sprake is van een causaal verband tussen de toediening van het vaccin en de vorming van ongewone bloedklonters met een laag aantal bloedplaatjes, binnen de eerste veertien dagen na toediening van het vaccin. Daarvan zijn in de Verenigde Staten zes gevallen gemeld. Lees hier meer.

 3. 19/04/2021

  Drempel van drie miljoen vaccinaties overschreden

  België heeft de kaap van de drie miljoen toegediende coronavaccins overschreden. Dat blijkt uit de nieuwste update van Sciensano. Op 1 april overschreden we de drempel van twee miljoen, het eerste miljoen werd gehaald op 5 maart. Vooral in Vlaanderen piekt de vaccinatie ondertussen bij de ouderen.

  Lees meer: Al 92,5 procent van Vlaamse 75- tot 84-jarigen liet zich inenten

 4. 19/04/2021

  Ook gevangenispersoneel krijgt voorrang bij vaccinaties

  Niet alleen de Belgische olympiërs en paralympiërs worden vervroegd gevaccineerd. Ook het gevangenispersoneel krijgt vervroegd een prik tegen het coronavirus. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid in ons land beslist, zo meldt de VRT.

  Het gaat om ongeveer 10.000 gevangenismedewerkers. Ze zullen ingeënt worden samen met de gedetineerden van 65 jaar of ouder, of tegelijk met gevangenen die een onderliggende aandoening hebben.

  Onlangs nog overleed een cipier aan de gevolgen van corona. Volgens de vakbond liep de 35-jarige Valerie Decoorne haar besmetting op in de gevangenis van Gent.

  Instanews image
  © photo_news — (Archieffoto)
 5. 19/04/2021

  Belgische Olympische atleten worden vroeger gevaccineerd

  Hun vraag wordt ingewilligd. De Belgische olympiërs en paralympiërs worden vervroegd gevaccineerd. Deze voormiddag werd daarover een akkoord bereikt op een interministeriële conferentie, zo meldt Le Soir en wordt ons bevestigd.

  Er worden ongeveer 220 dosissen vrijgemaakt om alle atleten die deelnemen aan de Olympische (23 juli-8 augustus) en Paralympische Spelen (24 augustus-5 september) in Tokio zo snel mogelijk te vaccineren. Dat moet gebeuren in Paleis 2 van Brussels Expo.

  Lees hier verder

  Instanews image
  © BELGA — Nafi Thiam gaat voor goud op de Olympische Spelen.