Bekijk alle updates
 1. 21/04/2021

  “Fans blijven belangrijkst” en “dit plan overschreed grenzen van het fatsoen”: HLN SPORTCAST over de Super League

  In onze HLN SPORTCAST, met gastheer Jonas Decleer, blikken VTM-analist Gilles De Bilde en ex-speler Jelle Van Damme terug op de meer dan bewogen voorbije driedaagse in het internationale voetbal. 

  “Voetbal is emotie en passie. Dat hebben we de voorbije dagen meer dan ooit gezien. Dit plan overschreed de grens van het fatsoenlijke.” 

  Bekijk en/of beluister hier onze volledige HLN SPORTCAST.

 2. 21/04/2021

  Ook Juventus stapt eruit: "Maar blijven wel overtuigd van meerwaarde"

  Met Juventus stapt de laatste Italiaanse ploeg uit de Super League. De club van bezielier Andrea Agnelli zegt in een officieel statement "wel nog steeds overtuigd te zijn van de sportieve, commerciële en juridische meerwaarde van het project. Maar momenteel is de kans klein dat de competitie in zijn huidige vorm kan doorgaan. Juventus blijft inzetten voor meerwaarde op lange termijn voor de club en de hele voetbalindustrie."

 3. 21/04/2021

  AC Milan trekt zich terug uit Super League: "Fans hebben standpunt duidelijk gemaakt"

  AC Milan is de volgende club die de Super League verlaat. Eerder vandaag kondigden ook Atlético Madrid en Inter al aan dat ze zich terugtrekken uit het project. De Rossoneri deelden de beslissing mee in een statement.

  "Wij zijn ingegaan op het voorstel om deel te nemen aan de Super League. Dat deden we alleen met de beste bedoelingen voor onze club en fans én om de best mogelijke Europese voetbalcompetitie te creëren voor voetbalsupporters wereldwijd. Verandering is niet altijd makkelijk, maar evolutie is nodig in het Europese voetbal."

  "Maar de fans overal ter wereld hebben hun standpunten duidelijk gemaakt. AC Milan moet rekening houden met de stem van al wie van deze mooie sport houdt. We blijven hard werken aan een duurzaam model voor de voetbalsport."

  Drie clubs maken nu nog officieel deel uit van de Super League: Juventus, Real Madrid en FC Barcelona.

 4. 21/04/2021

  Ook Inter verlaat Super League

  Daar is de volgende vertrekker. In navolging van de zes Engelse teams en Atlético Madrid laat ook Inter in een officieel statement weten uit de Super League te stappen.

   "Wij willen de fans altijd de beste voetbalervaring bezorgen. Ons engagement om de voetbalindustrie te verbeteren, zal nooit veranderen. Inter is ervan overtuigd dat het voetbal er baat bij heeft om haar competities voortdurend te verbeteren en om fans van over de hele wereld te plezieren. Met deze visie zullen we blijven samenwerken met alle instellingen en belanghebbenden in het belang van de toekomst van onze geliefde sport", klinkt het bij de club van Romelu Lukaku.

  Vier teams maken nu nog officieel deel uit van de Super League: Juventus, AC Milan, Real Madrid en FC Barcelona.

 5. 21/04/2021

  Atlético trekt zich officieel terug

  Na de zes Engelse clubs heeft nu ook Atlético Madrid zich officieel teruggetrokken uit de Super League. Dat laat de club weten in een statement op haar website. Het is daarmee het eerste Spaanse team dat uit het project stapt. 

   "Atlético Madrid nam maandag de beslissing om in een project te stappen onder voorwaarden die er vandaag niet meer zijn", legt de club van Yannick Carrasco uit. "Voor de club is harmonie tussen alle groepen die de rood-witte familie vormen essentieel, vooral de fans. De spelers van de eerste ploeg en de coach zijn tevreden met deze beslissing. Zij begrijpen dat sportieve verdiensten moeten primeren boven andere criteria."

  Atlético onderzocht naar verluidt sinds gisterenavond naar mogelijkheden om de Super League te verlaten, toen ze zeker waren dat ze geen vergoeding moesten betalen aan het investeringsfonds dat de competitie mee op poten had gezet. 

  Zo blijven voorlopig nog vijf teams over in de Super League: Juventus, Inter, AC Milan, Real Madrid en FC Barcelona.