Bekijk belangrijke updates
 1. 17/05/2021

  Eerste procesdag ten einde

  De eerste dag van het assisenproces is afgelopen. Onze live-berichtgeving gaat morgenochtend verder. 

 2. 17/05/2021

  Agent die lichaam Sofie aantrof getuigt

  Nu getuigt Bart Denys, de man die het lijk van Sofie Muylle aantrof. Hij is politieman, maar was die dag privé op wandel langs het strand.

  "We maakten die dag een strandwandeling. Ik zag bij het verlaten van het strand "iets" liggen onder het staketsel. Wat dichterbij was ik zeker dat het een persoon was. Ze was schaars gekleed. Dat leek me vreemd, gezien de ijskoude temperatuur. Er zat geen beweging in. 'Ik denk dat we met een probleem zitten', zei ik tegen mijn ex-echtgenote.

  Dichterbij zag ik dat het een dame was, enkel in t-shirt, rokje, laarzen. Ik zag een begin van lijkvlekken. Dan heb ik de hulpdiensten verwittigd."

 3. 17/05/2021

  Ondervraging Caliniuc: Een volstrekt ongeloofwaardig verhaal

  Lange stiltes. Korte antwoorden. En een volstrekt ongeloofwaardig verhaal. Zo laat de ondervraging van Alexandru Caliniuc, beschuldigd van moord en verkrachting op Sofie Muylle, zich kort samenvatten. Lees hier de uitgebreide verslaggeving (+) 

  Instanews image
  © RV
 4. 17/05/2021

  Caliniuc vindt zichzelf "normaal" op seksueel vlak

  In de ondervraging gaat het nu over Caliniuc' relaties en seksualiteit. In Roemenië had de beschuldigde enkele “relaties” met meisjes. Bloemen geven, handje vasthouden. Zijn eerste seksuele relatie had hij met een prostituee in Italië. Zowel daar als in ons land betaalde hij vaak voor seks.

  Of hij 
  zichzelf “normaal” vindt op seksueel vlak, wil de voorzitter weten. “Da”. Ja. Ook de voyeuristische filmpjes die op zijn gsm gevonden zijn? “No”. De psychiaters stellen in hun rapport dat hij afwijkend seksueel gedrag vertoont.

  De voorzitter wil nu het hoofdstuk over de feiten aanvatten. Hij stelt voor dat beschuldigde zijn versie geeft en dat ze die nadien zullen “bespreken”.

 5. 17/05/2021

  "Ongelukkige jeugd"

  Beschuldigde wordt eerst ondervraagd over zijn jeugd in Roemenië. Hij antwoordt kort, doorgaans met “da” en “no”. Ja en nee. Na zijn “ongelukkige jeugd” in Roemenië ging hij op zijn 21ste naar Italië,“om geld te verdienen” als helper in de bouw. Later belandde hij bij zijn oudere broer, die in ons land in Knokke-Heist verbleef.


  Instanews image
  © BELGA