Van Aert wint!
De drie zetten haast gelijktijdig aan. Van Aert en Van der Poel zijn lang aan elkaar gewaagd, maar het is onze landgenoot die aan het langste eind trekt!
Pogacar leidt in
Pogacar zit op kop, Van der Poel en Van Aert zitten in die volgorde in het wiel. Wie heeft nog de beste sprint in de benen?
Nieuwe aanval Pogacar
Pogacar probeert het nog eens van achteruit, maar Van der Poel reageert opnieuw scherp. Op naar de slotkilometer!
Van Aert pokert
Na wat aandringen van Pogacar neemt Van der Poel dan toch nog eens over, Van Aert lijkt dat niet meer van plan. Nog 2,5 kilometer.
Aanval Pogacar!
Pogacar laat enkele lengten en dan weet je het: er komt een aanval! Van Aert en Van der Poel zitten snel op het wiel.
40 seconden
De achtervolgers naderen nu toch tot op 40 seconden. Zou de Ronde van vorig jaar al door het hoofd van Pogacar beginnen spoken?
Alles overboord
Vlak voor het ingaan van de laatste 5 kilometer gooien Van Aert, Pogacar en Van der Poel alle ballast overboord. We zijn helemaal klaar voor de finale!
Tweede groep op minuut
Mohoric, Küng, Jorgenson en Garcia Cortina naderen weer tot op een minuutje. Het wijst erop dat er vooraan al wat meer gespaard wordt.
Probeert Pogacar nog iets?
Van der Poel en Van Aert zullen vrij zeker vertrouwen op hun sprint, maar wat doet Pogacar? Gelooft hij na een zware koers in z'n kansen tegen de - op papier snellere - twee anderen of plaatst hij nog een late uitval?
Wie van de drie?
© BELGA Nog 15 kilometer
De drie koplopers passeren het bordje van de laatste 15 kilometer. Intussen hebben Küng, Garcia Cortina, Jorgenson en Mohoric zich wat afgescheurd van de andere achtervolgers. Een podiumplek zal er evenwel niet meer in zitten.
Tijd om te praten
Van der Poel en Pogacar hebben nog de tijd om enkele woorden uit te wisselen. Maar of dat amicaal is, laten we in het midden.
Gewoon tempo
Van der Poel neemt de Tiegemberg voor zijn rekening, Pogacar en Van Aert dringen niet echt aan. Al grist onze landgenoot op de top wel nog even de premie van X2O Badkamers mee.
Tiegemberg
Pogacar, Van der Poel en Van Aert zetten hun tanden in de Tiegemberg. Normaal gezien een habbekrats, al zal Oliver Naesen daar anders over denken.
Extra steun voor de drie koplopers
Glibberige Varent
De Varent is niet meer dan een formaliteit in deze koers, maar door de glibberige kasseien is het toch opletten geblazen.
© Eurosport Ganna bij achtervolgers
Filippo Ganna rijdt ook vandaag een oerdegelijke koers. De Italiaan zit in de tweede groep, op iets meer dan een minuut van het koptrio. De andere namen: Van Hooydonck, Kragh Andersen, Mohoric, Küng, Madouas, Jorgenson, Garcia Cortina en Neilands.
Van Aert voor z'n eerste?
Van de drie voorin heeft enkel Wout van Aert dit seizoen nog geen koers gewonnen. Van der Poel won natuurlijk Milaan-Sanremo, Pogacar heeft al negen (!) streepjes achter zijn naam staan. Veegt onze landgenoot vandaag de nul weg?
Rotvaart
Op de afdaling langs de grote weg halen Van Aert, Van der Poel en Pogacar snelheden van meer dan 70 kilometer per uur. We duiken in een rotvaart richting de Tiegemberg, de laatste hindernis van de dag.
Achtervolgers op minuut
Op de Karnemelkbeekstraat hebben de achtervolgers nog wat meer tijd aangesmeerd gekregen - ze krijgen zelfs weer het gezelschap van groep drie. Voor wie er nog aan twijfelde: de winnaar zit vooraan.
Karnemelkbeekstraat
Pogacar neemt de kop op de Karnemelkbeekstraat, maar het tempo is niet verschroeiend. Daar zal Van Aert blij mee zijn, nemen we aan. Of was de Oude Kwaremont slechts een momentopname?
© Photo News Van Aert werkt mee
Van Aert zou even de kat uit de boom kunnen kijken, maar hij blijft gewoon meewerken met Van der Poel en Pogacar.
Een kleine halve minuut verderop hebben ook Mohoric, Kragh Andersen en Van Hooydonck elkaar gevonden.
Ze zijn boven
Van Aert kraakte stevig, maar is uiteindelijk niet gebroken. Hij komt in het wiel van Pogacar en Van der Poel boven op de Oude Kwaremont.
Nieuwe versnelling Pogacar!
Van Aert dacht even te kunnen uitblazen, maar dan gaat Pogacar weer! De Sloveen moet zelfs nog even een gevallen motard ontwijken.
Van Aert keert terug
Op karakter komt Van Aert op de vlakkere uitloper van de Oude Kwaremont weer terug!
Van Aert krijgt het moeilijk!
Ai, Van Aert moet zowaar een paar lengten laten! Overleeft onze landgenoot dit moeilijke moment?
Weer Pogacar
Op 'zijn' Oude Kwaremont trekt Pogacar al in de eerste meters ten aanval! Van der Poel en Van Aert reageren gepast, de anderen krijgen het weer lastig.
Weer met zes
In aanloop naar de Oude Kwaremont keren ook Van Hooydonck en Kragh Andersen weer terug in de spits van de koers. Maar dat ze al eens moesten passen, belooft natuurlijk weinig goeds voor de finale.
Mohoric keert terug
Het kost enige moeite, maar Mohoric komt toch weer aansluiten. En ook Van Hooydonck en Kragh Andersen zijn zeker nog niet uitgeteld.
De 'Grote Drie' alleen
Van Hooydonck, Kragh Andersen en Mohoric kunnen het tempo van Pogacar niet aan. Op de top neemt Van der Poel nog eens fors over: de 'Grote Drie' zijn weg! Of keert er nog iemand terug?
Pogacar naar de kop
Van der Poel wil als eerste opdraaien, maar hij wordt de loef afgestoken door Pogacar. De Sloveen trekt stevig door in het gootje.
© Photo News Op naar de Paterberg
De Kapelberg zit erop, op naar de Paterberg! Krijgen we daar een nieuwe schifting in de kopgroep? Je kan er gif op innemen dat ene Mathieu van der Poel de benen al zal voelen kriebelen.
Grimasgreen
Kasper Asgreen heeft al prettigere tijden op Vlaamse wegen beleefd. De winnaar van de Ronde van 2021 rijdt met een grimas op kop van de achtervolgende groep, maar komt geen meter dichter.
Ineos in de verdrukking
Ganna was vorige week zaterdag nog bij de beteren op de Poggio, maar de Italiaan komt er vandaag nog eens achter dat koersen in Vlaanderen een ander paar mouwen is. Hij zet ploegmaat Turner op kop in de achtervolging. Het verschil: 45 seconden.
Nog 50 kilometer
Van Aert, Van Hooydonck, Van der Poel, Kragh Andersen, Pogacar en Mohoric beginnen aan de laatste 50 kilometer. Wat komt er allemaal nog aan qua hellingen? De Kapelberg, de Paterberg, de Oude Kwaremont, de Karnemelkbeekstraat en de Tiegemberg.
Tiesj Benoot uit koers
Tiesj Benoot is op het moment van de waarheid uit de wedstrijd gestapt. De Gentenaar kreeg even geleden af te rekenen met materiaalpech en was hopeloos achterop geraakt.
Zijn ze weg?
Op de grote weg kijken de achtervolgers al tegen een halve minuut achterstand aan, terwijl de ketting vooraan gesmeerd loopt. De beslissende schifting lijkt gemaakt. En Soudal-Quick.Step heeft ze collectief gemist.
De 'Grote Drie' voorin
Dankzij de jump van Van der Poel zijn de 'Grote Drie' plots helemaal voorin geraakt. Een ideale situatie voor Van Aert en Van der Poel, die met respectievelijk Kragh Andersen en Van Hooydonck elk een ploegmaat mee hebben.
En Pogacar? Die kan misschien eens met landgenoot Mohoric gaan praten.
Aanval Van der Poel!
Terwijl Van Baarle ten val komt aan de voet van de Stationberg, gaat Van der Poel nog eens tekeer! Van Aert is meteen mee, ook Pogacar is op komst.
Stationberg
De Stationberg is de volgende helling die de renners op hun bord krijgen.
Met horten en stoten
In de achtervolgende groep wordt slag om slinger gedemarreerd, maar het valt even vaak weer stil. Van der Poel en Van Aert houden zich nu even in de luwte.
Van der Poel naar Asgreen
Asgreen voelt dat Lampaert de kloof niet dicht krijgt en versnelt dan maar zelf. Van der Poel springt op het wiel, ook Van Aert reageert.
Kragh Andersen maakt indruk
Op de Eikenberg zien we een sterke Kragh Andersen. Bij de achtervolgers rijdt Lampaert, maar dat lijkt toch wat trager te gaan.
De voorlopige conclusie is wel dat Soudal-Quick.Step weer in de verdrukking zit.
Mohoric mee, daarachter aarzeling
Mohoric heeft van de slipper van Pogacar gebruik gemaakt om naar Kragh Andersen en Van Hooydonck toe te rijden. Daarachter wordt er vooral naar elkaar gekeken.
Stuurfout Pogacar
Pogacar mist een bocht en rijdt bijna een huis binnen. De Sloveen komt niet ten val, maar moet zich wel weer helemaal op gang trekken.
Aanval Kragh Andersen
Na een kopbeurt van Van der Poel valt het stil, waarop ploegmaat Kragh Andersen wegspringt. Van Hooydonck probeert de brug te slaan. Het steekspel tussen Alpecin-Deceuninck en Jumbo-Visma is volop bezig.
Asgreen
Op de Boigneberg gaat Asgreen op de pedalen lopen. Onder anderen Laporte, Pogacar en Van der Poel schuiven meteen mee, Van Hooydonck knapt het vuile werk op voor Van Aert.
Nog 70 kilometer
Een overzicht op 70 kilometer van het einde. Matteo Jorgenson rijdt alleen in de spits van de koers, met 15 seconden daarachter de groep met Van der Poel en Van Aert. Een pelotonnetje met onder meer Alaphilippe en Girmay volgt nog eens 20 seconden verderop.
Enkel Turner voor Ineos
Ook opvallend afwezig in de groep der favorieten: Ineos Grenadiers. De Britse topploeg heeft enkel Ben Turner mee. En laat dat nu net de man zijn die in de Omloop nog een elleboogbreuk opliep.
Jorgenson sluipt weg
Matteo Jorgenson sluipt vooraan weg. De jonge Amerikaan van Movistar toont dat hij van meerdere markten thuis is, want in februari schreef hij ook al het eindklassement van de Ronde van Oman op zijn naam.
Geen Alaphilippe
Soudal-Quick.Step heeft met Asgreen, Lampaert, Sénéchal en Ballerini vier pionnen mee, maar wie ontbreekt? Jawel, Julian Alaphilippe - de kopman.
Pogacar op Berg ten Stene
Pogacar had zich wat laten wegdrummen in aanloop naar de Taaienberg, maar op Berg ten Stene koerst hij wél alert mee. De Sloveen trekt door en laat zo Lampaert achterin wat kraken.
© Photo News De rest keert terug
Onder impuls van Pogacar sluiten de achtervolgers weer aan bij het groepje met Van Aert en Van der Poel. De eerste schifting is gevoerd, maar er zit toch nog behoorlijk wat volk samen.
Van der Poel rijdt door
Van der Poel voelt zich duidelijk in z'n sas en rijdt vol door, Van Aert lijkt toch wat te twijfelen - hij weet zijn ploegmaats natuurlijk in de achtervolgende groep. Daar is het Pogacar die de kastanjes uit het vuur moet halen.
© Photo News Van der Poel op de Taaienberg!
Van der Poel gooit een eerste bom op de Taaienberg! Van Aert ruikt uiteraard het gevaar en schuift meteen mee.
Stormloop
De stormloop richting de voet van de Taaienberg begint. Wout van Aert zit met meerdere ploegmaats op de eerste rij, Kragh Andersen houdt Van der Poel voorin. Pogacar zien we niet meteen.
De Bondt voorin
De Bondt is in zijn opzet geslaagd en pik op de top van de Kortekeer zijn wagonnetje aan bij de vroege vluchters. Als hij straks de Taaienberg kan overleven, zou dat een gouden move voor Mathieu van der Poel kunnen zijn.
De Bondt anticipeert
In aanloop naar de Kortekeer probeert voormalig Belgisch kampioen Dries De Bondt te anticiperen. Hij zou de vluchters wel eens snel in het vizier kunnen krijgen, want het verschil is nog nauwelijks 20 seconden.
Lampaert: "Als hij goed is, zetten we alles op Alaphilippe"
Yves Lampaert etaleerde woensdag nog zijn goede vormpeil met een derde plaats in de waaiereditie van de Classic Brugge-De Panne. Heeft hij die inspanningen al verteerd? "Ik sta hier toch wel een klein beetje vermoeid, het was een zware wedstrijd. Ik hoop dat de benen na het eerste uur wat loskomen."
Bij Soudal-Quick.Step leggen ze hun eieren in het mandje van Julian Alaphilippe. "Als hij goed is wel, ja. Ik hoop dat hij goed zal zijn."
Van Avermaet haakt al af
Greg Van Avermaet, winnaar in 2017, moet het peloton op de Hotond al laten rijden. Onze landgenoot kan wel een excuus inroepen: hij is pas - of misschien nog niet volledig? - hersteld van ziekte.
Tiesj Benoot: "Weer kan een bondgenoot zijn voor ons"
Vlak voor de wedstrijd helemaal openbreekt, gooien we er nog snel een startinterview tussen. Tiesj Benoot staat als een van de spitsen van het sterke Jumbo-Visma-blok aan de start. "Het weer kan een bondgenoot zijn voor ons", aldus de Gentenaar. "De Taaienberg is altijd een ijkpunt, maar daarna is het nog ver tot Harelbeke."
"Het is niet dat er onderling wordt afgesproken wie de koers moet winnen - die luxe is er ook niet", vertelt Benoot over de meerdere kopmannen in zijn ploeg. "Ik ben een van de mannen die de finale zou moeten kleuren.
Oponthoud op Knokteberg
Het peloton trekt niet echt door op de Knokteberg en dus is het in de achterhoede bijna stilstaan. Enkele renners moeten daardoor voet aan de grond zetten.
Op naar de zone van de waarheid
Als u nog dorst of trek in een snack heeft, is het nu het moment om nog naar de koelkast te gaan - de zone van de waarheid komt in zicht. De kopgroep begint nu aan de Knokteberg, meteen gevolgd door de Hotond. Maar vooral daarna brandt de lamp, met het duo Kortekeer-Taaienberg. Daar zal de koers met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een eerste keer losbarsten.
Van der Poel lek
Pech voor Mathieu van der Poel. De Nederlander rijdt lek en moet even achtervolgen. Eén van z'n ploegmaats lijkt hem evenwel snel naar het peloton terug te kunnen brengen.
2'30"
Met nog 105 kilometer voor de boeg heeft de kopgroep 2'30" voorsprong. Het peloton, waar na UAE en Jumbo-Visma ook Alpecin-Deceuninck zich op kop nestelt, houdt de voorsprong intact.
Eerste opgave
Guy Sagiv van Israel-Premier Tech komt ten val en zorgt voor de eerste opgave van de dag. Op La Houppe bedraagt de voorsprong van de kopgroep op het peloton nog 2'40".
Vermeersch: "Was blij toen ik weersverwachtingen zag"
La Houppe nadert
We naderen La Houppe, de tweede helling van de dag. Nadien volgt er dus een hele reeks hellingen, met vooral de Taaienberg als uitschieter. In het peloton zijn onder meer Küng en Turgis al tegen de grond gegaan. Het weer verandert ook om de haverklap. Momenteel schijnt de zon volop nadat de renners eerder op regen en plassen werden getrakteerd.
Stuyven: "Weer kan me misschien helpen"
UAE en Jumbo-Visma
De luitenanten van Pogacar en Van Aert hebben zich op kop van het peloton genesteld. UAE Team Emirates en Jumbo-Visma bepalen het tempo, dat weer wat zakt. De vijf leiders rijden weer naar een voorsprong van meer dan drie minuten.
Tempo stijgt
Het tempo in het peloton gaat stilaan de hoogte in. De voorsprong van de vijf leiders is intussen weer onder de 3 minuten gezakt. Binnen 30 kilometer wacht met La Houppe de eerste van een hele reeks hellingen.
Wellens: "Proberen om met drie in de finale te geraken"
Een blik op de kopgroep
© Photo News — Kelland O'Brien © Photo News — Martin Urianstad © Photo News Materiaalpech
Het onstuimige weer eist zijn eerste kleine tol. Na een kwart wedstrijd is de voorsprong van de vijf leiders vlak voor de hellingenzone tot 3:30 gegroeid, terwijl onder meer Mohoric, Sagan en Laporte al met materiaalpech te kampen hebben.
Het peloton trotseert de diepe plassen op de kasseien
© Photo News © Photo News © Photo News Twee minuten
De vlucht van de dag is nu helemaal een feit. Le Berre, die in de Omloop als laatste winnaar Van Baarle kon volgen, is de bekendste naam van de vijf. Norsgaard, Bonnet, O'Brien en Urianstad zijn de vier medevluchters die nu twee minuten voorsprong hebben.
Pedersen: "Het weer? Het regent niet hard genoeg"
Dit zijn de vijf leiders
Norsgaard en Bonnet hebben het gezelschap gekregen van Mathis Le Berre (Arkéa-Samsic), Kelland O'Brien (Jayco–AlUla) en Martin Urianstad (Uno-X). Ze hebben op de Paddestraat 47 seconden voorsprong op het peloton, dat hen zijn zegen lijkt te geven.
Regenachtige Paddestraat
Op de kasseien van de Paddestraat, waar de renners binnenkort passeren, regent het pijpenstelen. Intussen proberen vier renners de sprong naar het leidersduo te maken, al blijven de verschillen zeer klein.
Poging van duo
Na Van Keirsbulck is het nu een tweetal dat zich heeft afgescheiden van het peloton. De Fransman Thomas Bonnet en de Deen Mathias Norsgaard beproeven hun geluk.
Alweer ingerekend
Tot zover de poging van Van Keirsbulck. Hij wordt alweer ingerekend door het peloton. Na 22 kilometer is er zo nog steeds geen kopgroep ontstaan.
Van Keirsbulck
De eerste die een kloofje kan slaan met het peloton, is Guillaume Van Keirsbulck. De renner van Bingoal WB slaat een gaatje van zo'n 8 seconden.
Alaphilippe: "Risico's in dit weer? Die worden elke koers genomen"
Het eet- en drinkschema van Van der Poel
Eerste vluchtpoging
Acht renners gingen er in de eerste kilometers meteen vandoor, maar het peloton rekende hen vrij snel weer in. Na 10 kilometer is het peloton nog voltallig.
Start gegeven!
Het startschot voor de 65ste editie van de E3 Saxo Classic is gegeven! De renners zijn begonnen aan een winderige en regenachtige tocht van 204 kilometer.
Van der Poel: "Zal gevecht worden op elk bergje"
Zes dagen na zijn triomf in Milaan-Sanremo is het ook voor Mathieu van der Poel even wennen aan het sombere weer in Vlaanderen. "De E3 is altijd een lastige wedstrijd en het weer zal daar nu ook zijn rol in spelen. Het zal een gevecht worden op elk bergje en in elke bocht."
Bekijk hieronder het volledige interview met Van der Poel.
Van Aert: "Lichtjes nerveus voor superbelangrijke week"
"Lichtjes nerveus" verschijnt Wout van Aert aan de start van de E3. "In deze periode is er altijd veel volk op de been. Het is ook de start van een superbelangrijke week. Daar ben ik dus wel zenuwachtig voor." Al geeft de samenstelling van zijn ploeg Van Aert ook vertrouwen. "We hebben het soort team waarmee je je eigen plan kan maken. Dat plan hoeft niet afgestemd te zijn op anderen."
Bekijk hieronder het volledige interview met Van Aert.
Pogacar: "Weer zal koers alleen interessanter maken"
"Een ideale voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen." Zo kijkt Tadej Pogacar naar de E3 Saxo Classic van vandaag. Tegelijk hoopt de Sloveen op een goed resultaat in Harelbeke. "De weersomstandigheden zijn voor iedereen hetzelfde en zullen de koers alleen maar interessanter maken."
Bekijk hieronder het volledige interview met Pogacar.
Alaphilippe en co vertrokken aan teamhotel
Soudal Quick-Step zet koers naar de start van de E3 Saxo Classic. Aan het teamhotel werden Alaphilippe, Lampaert, Sénéchal en Asgreen ook opgewacht door een delegatie supporters. Alaphilippe deelde nog enkele handtekeningen uit.
De pelotonprono: wat denken 8 profs van de E3 Saxo Classic?
Net als vorig jaar gaan we op zoek naar de beste pronostikeur op twee wielen. Acht profs uit acht verschillende ploegen geven acht weken lang hun tiercé. Wat denken zij van de E3 Saxo Classic? Victor Campenaerts gaf zijn top drie vanop zijn ziekenhuisbed.
Ontdek hier alle pronostieken.
© BVDC / HLN Fotomontage — Victor Campenaerts. Koersorganisator: "Alles aan gedaan om parcours zo veilig mogelijk te maken"
Zo dadelijk HLN LIVE
Om 9u30 kan u op deze pagina naar een HLN LIVE over de E3 kijken. Daarin praat Jonas Decleer, onze man in Harelbeke, met koersorganisator Jacques Coussens over onder meer de mogelijk onstuimige weersomstandigheden en de impact op de koers.
Strakke wind waait in het voordeel in de laatste rechte lijn
Aan de finish in Harelbeke laat de wind zich al volop gelden. Daardoor zal de mogelijke sprint van ver kunnen worden ingezet. Ook hangen er al enkele donkere wolken die regenweer - en mogelijk zelfs onweer - doen vermoeden.
Zo ging het vorig jaar: Van Aert en ploegmaat Laporte samen over de streep
Volgt Wout van Aert straks zichzelf op in Harelbeke? Vorig jaar voerde hij samen met Christophe Laporte, z'n ploegmaat bij Jumbo-Visma, een straf nummer op in de E3.
Nadat Van Aert op de Taaienberg de boel al eens uiteen had geranseld, deed hij dat nummer op de Paterberg nog eens gladjes over. Bij die tweede aanval kon enkel Laporte volgen, waarop de twee er een koppeltijdrit richting finish van maakten. Niet dat de achtervolgers niets meer ondernamen, maar het tempo van Van Aert en Laporte lag verschroeiend hoog.
Broederlijk arm in arm bolden Van Aert en Laporte over de streep, onze landgenoot een half wiel voor de Fransman. Jumbo-Visma masterclass. Stefan Küng vervolledigde in de achtergrond het podium.
© BELGA © Photo News Stevige wind en mogelijk onweer
De 65ste editie van de E3 wordt deels een gevecht met de wind. Er wordt een stevige zuidwestenwind verwacht met snelheden tot 75 km/u. Het maakt dat de wind vanaf de Oude Kwaremont schuin in de zij staat tot in Harelbeke. In de laatste rechte lijn blaast de wind vol in de rug, waardoor de mogelijke eindsprint van ver kan worden ingezet.
In de namiddag wordt er in de Vlaamse Ardennen ook een onweer verwacht, wat de renners wel zint. “Tijdens de verkenning viel het op hoe de kasseistroken en gootjes er vettig en vuil bij lagen. Het zou goed zijn, mocht het eens stevig regenen”, aldus Tiesj Benoot donderdag. (BVDC)
De sterren van onze wielerredactie:
Drie sterren: Mathieu van der Poel, Wout van Aert
Twee sterren: Tadej Pogacar, Christophe Laporte, Julian Alaphilippe, Matej Mohoric, Jasper Stuyven
Eén ster: Soren Kragh Andersen, Dylan van Baarle, Kasper Asgreen, Oliver Naesen, Mads Pedersen, Valentin Madouas, Stefan Küng, Filippo Ganna, Tiesj Benoot, Tim Wellens
© AFP — Van der Poel en Van Aert. Aimé De Gendt moet forfait geven
Zoek niet naar Aimé De Gendt. De renner van Intermarché-Circus-Wanty heeft buikgriep en kan niet starten.
© Photo News — Aimé De Gendt. Mijn scheenbeen is weer honderd procent in orde
Van Baarle: “Verlost van overbelasting scheenbeen”
Achter de laatste koers van Dylan van Baarle stond: DNF. Did not finished. De winnaar van de Omloop stapte in de zesde rit van Tirreno-Adriatico uit de koers op met als reden een ‘fysiek ongemak’. Cryptisch. “Ik had last van mijn scheenbeen. Het was overbelast. Ik heb dat helaas wel vaker tijdens de periode van de kasseiklassiekers, maar nu bleef het langer doorzeuren dan normaal. Ik weet intussen wat ik daartegen kan doen en heb enkele dagen rust genomen. Nu gaat het weer de goede kant op. Mijn scheenbeen is weer honderd procent in orde", aldus de mede-kopman van Jumbo-Visma. (BVDC)
Museeuw samen met AG2R-Citroën op pad
Met Greg Van Avermaet, Oliver Naesen en Stan Dewulf heeft AG2R-Citroën drie outsiders binnen hun rangen. Vandaag verkenden ze samen met ene Johan Museeuw het parcours van de E3. De 'Leeuw van Vlaanderen' was twee keer de beste van het pak in Harelbeke.
© Yves Perret Tiesj Benoot: “Ik kom met vertrouwen aan de start”
Dylan van Baarle: “Alleen winnen is goed genoeg”
Van Aert over Pogacar
"We hebben met deze ploeg de luxe om de koers niet op iemand anders af te moeten stemmen. We kunnen onze eigen tactiek volgen en dat gaan we ook doen."
© Photo News Van Aert wil ziekte vermijden: “Hout vasthouden”
"Ik kan een oproep doen: blijf allemaal thuis, maar dat zou jammer zijn. Ik heb gewoon pech gehad vorig jaar, denk ik. Ik deed er alles aan toen om niet ziek te worden. Ik ga ervan uit dat ik geen twee keer tegenslag krijg. Hout vasthouden, dat is het devies."
Wout van Aert over zijn vorm
"Ik voel me zeker in orde en heb de benen om morgen mee te spelen. De koersen die ik het liefst rijd, komen er nu aan. Het wordt een mooie periode. Ik kijk er ook naar uit om aan te treden met een hele sterke ploeg. Zeker omdat ik het openingsweekend en de Strade heb moeten missen."
© Photo News Wout van Aert over zijn leeftijd
"Ik voel me nog best jong in het WorldTour-peloton. Ik denk dat ik aan mijn beste jaren bezig ben."
Wout van Aert over Milaan-Sanremo
"Er zijn altijd zaken die beter kunnen, natuurlijk. Achteraf was het beter geweest om sneller in de slipstream van Pogacar en Ganna te zitten. Al denk ik wel dat Mathieu erboven uitstak."
Persconferentie in Ghelamco Arena
De persconferentie van Jumbo-Visma vindt zo meteen plaats in de Ghelamco Arena, het stadion van AA Gent. Het is al duidelijk wie dadelijk waar zal zitten. De Buffalo's voorzagen voor Van Baarle, Van Aert en Benoot een gepersonaliseerd truitje.
© JDK — . 10de tijd voor Van Aert op Paterberg
Samen met enkele ploegmaats - onder meer Van Baarle en Benoot - heeft Van Aert nog eens enkele delen van het parcours verkend. Op de Paterberg liet hij de 10de snelste tijd ooit noteren, zo zagen we op Strava. 51 seconden had Van Aert nodig om boven te geraken. Kan dat morgen nog sneller?
© Strava — . Persconferentie Jumbo-Visma om 14u30
Over 45 minuten blikken Wout van Aert en co vooruit op de E3. Volg de persconferentie in deze liveblog.
De Lie zeker niet in de Ronde, Ganna twijfelt nog: wie rijdt waar in het Vlaamse voorjaar?
Ciao Italia, hallo Vlaanderen! Het WorldTour-peloton slaat er de komende drie weken zijn tenten op. Voor zeven topklassiekers op rij - Parijs-Roubaix annexeren we even. Met ‘De Ronde’ als absoluut hoogtepunt. Een hoogmis die Filippo Ganna nog niet definitief afzweert. Maar zeker nog één jaar zonder Arnaud De Lie zal worden gevierd. Maar hoe zit het met die andere grote koersen van bij ons? Wie rijdt de komende dagen waar?
Lees HIER het volledige artikel